Karadayı, tekrar HÖH'ün başına getirilecek

16 Şubat 2020 Pazar |

  Nahit Doğu

  • Doğan, 2016 yılında olduğu gibi bugün dış etkilerin nüfuzuna girmeyecek genel başkana pek ihtiyaç duymasa da, ne olur ne olmaz diyerek artık denenmiş Karadayı’da israr edecek.

Hatırlamak gerekirse. 2015 yılının son ayında Lütvi Mestan, Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi (HÖH) genel başkan görevinden alındı. Ardından partiden de ihraç edildi. Sonraki süreci hepimiz biliyoruz. DOST partisi kuruldu. İlk seçimlere girdi ve 100 bin civarında oy aldı. Aldı almasına da verilen bu oylar Mestan’a değil, Türkiye’ye verildi.      
  Devamında parti içi çekişmeler başladı ve halihazırda seçmen nezdindeki etkisi sıfıra eşit. Halbuki insanlarımızın HÖH dışında seçeneği de olması gerektiğini savunanlardanım. Alternatifsizliğin gelişmeyi önlediği aşıkar.

 HÖH, Nisan 2016’da oybirliği ile Mustafa Karadayı’yı partinin genel başkanı olarak seçti. Karadayı’nın partinin başına getirilmesinde Ocak 2013 tarihinde Oktay Enimehmedov’un Ahmet Doğan’a karşı doğrulttuğu tabancanın üzerine atlamasının etkisi var diyorsanız yanılıyorsunuz.

Karadayı’nın, Mestan’dan sonra partinin başına getirilmesinde ana neden Smolian bölgesinden olması.
  Mestan’ın, düşürülen Rus uçağı ile ilgili Türkiye’yi destekleyen ve parlamentoda okuduğu deklarasyondan sonra partiden uzaklaştırıldığı bir ortamda Ahmet Doğan için en uygun kişi Karadayı oldu.
  HÖH ile Ankara arasında gerilen ilişkiler, Mestan’ın birkaç milletvekilini de yanına alarak yeni partiden sözetmesi, kuzeyde ve güneyde sıradan seçmenler Mestan’ı kişisel olarak desteklemese de Türkiye nedeniyle HÖH’e karşı tutum içine girmesi, Türkiye’nin Bulgaristan’daki büyükelçilik ve konsolosluk misyonları HÖH’e karşı tavır alması... Liste daha da uzatılabilir ancak bunlar yeterli.
  Böyle bir ortamda Ahmet Doğan, Mustafa Karadayı’dan başkasını partinin başına getiremezdi.
  Doğan’ın amacı, seçtiği parti genel başkanının dış etkilerin nüfuzuna girmeyecek bir konumda olması gerekiyordu. O an için bu kişi Karadayı’dan başkası olamazdı.
 
Önümüzdeki Nisan ayında HÖH, yeni genel başkanını seçmesi gerekiyor. 
Ne var ki, Karadayı’dan başkasının aday olması beklenmiyor. Partinin onursal başkanı Ahmet Doğan, daha yılbaşı toplantısında genel başkanlığa meraklı olanlara mesajını verdi. Doğan, Karadayı’nın ‘önemli bir buluş’ olduğunu ve partinin başında kalması gerektiğini söyledi.
Doğan’ın bu sözlerinden sonra partinin başına geçme merakını ortaya koyabilecek birisinin çıkması imkansız.

  Doğan, 2016 yılında olduğu gibi bugün dış etkilerin nüfuzuna girmeyecek genel başkana pek ihtiyaç duymasa da, ne olur ne olmaz diyerek artık denenmiş Karadayı’da israr edecek. Doğan, Nisan 2020’de HÖH’ün genel başkanlığına Karadayı’nın tekrar seçilmesini istiyor. O zamana kadar herhangi bir değişiklik olacağına ihtimal vermiyorum. 
Kim seçilirse seçilsin HÖH partisinde son sözü Ahmet Doğan'ın söylediğini de hatırlatmakta yarar var. 





ÖNCEKİ YAZILAR //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Yayınevi, kısa film ve Putin

Nahit Doğu - Yayınevi neden kurulamıyor? En son Episkop Konstantin Preslavski Üniversitesi öğretim üyesi Menent Şükrieva’nın hazırladığı Türkçe-Bulgarca ticari terimler sözlüğünü görünce tekrar düşündüm. Bulgaristan’daki Türk yazarların kitaplarını...

Bulgaristan, Rusya ve ABD arasında denge sağlamakta zorlanıyor

Nahit Doğu SOFYA - Rusya’dan başlayıp Türkiye üzerinden Avrupa’ya doğal gaz taşıyan TürkAkım projesinin resmi açılışı yarın gerçekleştirilecek. Açılışı Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapacak....



...
13:02 | 0 коментара |

‘Bulgaristan, Roman entegrasyonunda istikrarlı ve etkili politikalar yürütemiyor’

Nahit Doğu Son yıllarda Uluslararası haber ajansları Bulgaristan’daki Romanlarla ilgili haber aktarırken başlıkların arasında mutlaka etnik gerginlik ifadesi yer alıyor. Bulgarlar ile ülkedeki Romanlar arasında bu gerginlik niye? 7 milyon...
03:07 | 0 коментара |

Ortadoğu’daki ihtilaflar Bulgaristan’ın askeri sanayisine hız kattı

Ortadoğu ülkelerinde yaşanan çatışmalar, Bulgaristan’ın askeri sanayisinin kalkınmasında büyük rol oynuyor. 2016 yılının verilerine göre, yurtdışına satılan silah miktarı yüzde 60 arttı. Bulgaristan 2016’da 1 milyar avroluk askeri mühimmat ve